Коорпоративна општествена одговорност

Нашиот тим успешно стигна до целта на маратонската трка Skopje Run 10KМ

7. Мај 2023

Уличната трка која стана неизоставен дел од календарот спортски настани на Скопје оваа година се оддржа на 7 мај со почеток во 9 часот со старт и цел на булевар „Илинден“ кај фонтана „Лотос“.

Секоја година бројот на учесници се зголемува, а оваа година учество земаa 5 вработени на Прилепска Пиварница кој успешно стигнаа до целта на маратонската трка.

Организатор на трката е Сојузот на спортови на Скопје додека ко-организатори се: А.К. Работнички и СК Софка, главни покровители на трката се  Агенцијата за млади и спорт и Град Скопје.