1664 Blanc

1664 Blanc

Премиум француско пченично пиво со специфичен вкус на цитрусни овошки и коријандер. Произведено со лесна француска префинетост, 1664 Blanc има суптилни ароми и прекрасна заматеност.  Состојки: вода, слад од јачмен, пченица, гликозен сируп, арома на карамела, ароми, екстракт од хмењ. Зачини: слатка кора од портокал и коријандер.

Се полни во:
стаклена амбалажа од 0,33л

0,33 л.

Стаклена амбалажа

Произведено во Полска од Carlsberg Supply Company Polska S.A. Bosman Brewery.
Дистрибуирано во Романија од страна на United Romanian Breweries Bereprod S.R.L, Birunţei 89, Pantelimon.
Увозник: Прилепска Пиварница АД, Цане Кузманоски 1, 7500 Прилеп, Република С. Македонија.