Carlsberg

Carlsberg

Carlsberg е лесно, питко и освежително пиво. Рецептот eзаснован само на јачменов слад без додатоци и квасец, создава баланс меѓу густината и длабочината на вкусот, што го прави идеален избор за секоја пригода. Carlsberg е лагер пиво во стилот на пилснер што потекнува од Копенхаген, Данска. Џ.К Јакобсен, основачот на Carlsberg, го подготвувал своето пиво користејќи квасец, што подоцна стана основата за речиси сите современи лагер пива од модерното време.

Се полни во:
лименка од 0,5л, стаклена амбалажа од 0,33л
и стаклена амбалажа од 0,66л.

0,5 л.

Лименка

0,33 л.

Стаклена амбалажа

0,66 л.

Стаклена амбалажа

25 л.

Буре за точено пиво

Произведено во: У.Р.Б.Б. – РОМАНИЈА
Овластен увозник за Р.С. Македонија: Прилепска Пиварница АД, Цане Кузманоски 1, 7500 Прилеп.